fbpx

Vastgoed in het buitenland? Laat je inspireren door de Costa Blanca

Van in Blog met 0 Comments

Vastgoed in het buitenland? Laat je inspireren door de Costa Blanca

Op zoek naar een buitenverblijf of wil je graag investeren in vastgoed? Werp dan zeker een blik op de zonovergoten Spaanse Costa Blanca, gelegen aan de kust in de regio Murcia in het zuidoosten van het land. Deze parel onder de Spaanse costa’s heeft al menig hart veroverd. Wij geven je vijf redenen waarom een huis aan de Costa Blanca ook voor jou een goed idee is.

  1. Gunstig klimaat

Het milde en droge klimaat aan de Costa Blanca is een regelrechte voltreffer. Deze streek kent een weerbeeld met zeer weinig contrasten waarbij de temperatuur in de zomer gemiddeld 28 °C bedraagt en in de winter zakt het kwik zelden onder de 16 graden. Bovendien heb je er van regen bijna geen last.

De Middellandse Zee heeft in de winter een verwarmend effect op de streek. Dit mediterrane klimaat wordt versterkt door de bergen en de heuvels achter de Costa Blanca. Ze houden de warmte van de zee vast en vormen een barrière voor de koude uit het binnenland. Met in de zomer een gemiddelde van 10 uur zon per dag en in de winter 6 uur zon per dag, geniet je hier het hele jaar door van de zon op je snoet.

  1. Mañana mañana: hemels mediterrane leven

‘Mañana mañana’ of ‘We doen het morgen wel’ is een uitspraak die de Spanjaard graag in de mond neemt. De gedachte aan de zuiderse mentaliteit met de dagelijkse siësta en het heerlijke mediterrane eten doet ons al watertandend uitkijken naar een volgende trip naar de Costa Blanca. Het leven is er rustig en gebalanceerd.

Geniet ‘s morgens op een terrasje van een sterke Spaanse ‘cafe cortado’ of de typische ‘churros con chocolate’. Ook de overheerlijke groenteschotels zijn een streling voor de tong. De groenten hebben een volle, diepe smaak dankzij de rijping onder de altijd aanwezige zon. Dit rustige mediterrane leven maakt van deze plek een echte topper voor een buitenverblijf.

  1. Tot de verbeelding sprekende en gezonde omgeving

De omgeving aan de Costa Blanca is er een om in te kaderen. Deze prachtige streek herbergt middeleeuwse kastelen en vergeten idyllische dorpjes. Voor wie het ‘s avonds wat actiever mag zijn, is er het bruisende nachtleven in steden als Alicante, Benidorm en Moraira. Ook de natuur heeft heel wat te bieden. Ga op trektocht tussen de prachtige bergketens van de Sierra Aitana of breng een bezoek aan Salinas in Torrevieja, het grootste zoutmeer in Europa. Het is niet alleen prachtig om te verkennen, maar ook bevorderend voor de gezondheid dankzij het jodium in de lucht. Geef je hart en ogen de kost!

  1. Een tweede thuisbasis dicht bij huis

Als je een buitenverblijf hebt, wil je er natuurlijk ook geregeld van genieten. Dan is het een enorm voordeel als je niet te veel tijd ‘on the road’ moet verspillen en je snel op je bestemming bent. De Costa Blanca is daarvoor ideaal. Na een kleine twee uur en half op het vliegtuig sta je al onder de Spaanse zon. Jouw relaxmoment is altijd just around the corner, als je kiest voor de Costa Blanca.

Bovendien ben je niet de enige Belg die naar de Costa Blanca trekt. Je zal er dus het gezelschap van andere Belgen kunnen opzoeken en je niet snel eenzaam voelen. Mag het iets authentieker zijn? Zak dan af naar de typische Spaanse restaurants en barretjes om je tussen de locals te bewegen. Waar je ook gaat, plezier gegarandeerd!

  1. Lucratieve investering

Vastgoed kopen is altijd een uitstekende investering. Bovendien ligt de huizenprijs in de Costa Blanca een stuk lager dan in de rest van Europa. De perfecte plek dus voor een buitenverblijf. Eens je je uitvalsbasis onder de zon hebt, kan je er ook voor kiezen het te verhuren wanneer je er zelf niet bent. Zo verdien je je investering al snel terug. Tot slot kan je tijdens je pensioen ook definitief naar je buitenverblijf trekken. Zo investeer je nu al in een zonnige toekomst.

De smaak te pakken en ook geïnteresseerd in een eigen stekje met een hoge dosis zon, zee en zen? Bel ons op het nr. 02 688 14 19 of kom langs in ons kantoor! We helpen je graag verder met jouw zoektocht naar het ideale buitenverblijf. Ondertussen vind je hier alvast meer informatie over onze aanpak voor vastgoed aan de Costa Blanca.

Share This