fbpx

Waarom de zomer het ideale moment is om je huis te verkopen

Van in Blog met 0 Comments

Waarom de zomer het ideale moment is om je huis te verkopen

 

Sta je op het punt om je huis te verkopen, maar vraag je je af wanneer net het beste moment hiervoor is aangebroken? Wacht niet langer. De zomer is het aangewezen tijdstip voor de verkoop van je woning. Wij leggen je alvast uit waarom het een goed idee is om jouw verkoopbord in de zomer in de grond te slaan.

 

Zomervakantie: nieuw begin

Veel mensen denken dat een huis verkopen in de zomer ongunstig is. Niets is echter minder waar. De zomer is de uitgelezen kans voor heel wat mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. Vakantie is immers de ideale periode om alles rustig op een rijtje te zetten. Mensen hebben tijd om knopen door te hakken over hun toekomst en zetten hun verhuisplannen in de startblokken.

 

Woning in de zomerse spotlights

Voor de aanvang van de vakantie heb je misschien net de lenteschoonmaak achter de rug en ziet je huis er dus op zijn paasbest uit. Bovendien krijgen potentiële kopers in de zomer een huis te zien waarin veel licht aanwezig is. Gooi daarom bij het maken van de foto’s de ramen open. En benut de mooie zomerdagen om het huis te laten bezichtigen door eventuele kopers. Een huis badend in natuurlijk licht en met een tuin in bloei straalt warmte en gezelligheid uit en zorgt ervoor dat mensen zin krijgen om het te kopen.

 

Aantal geïnteresseerden piekt in de zomer

Je kan in de zomer focussen op twee doelgroepen voor de verkoop van je woning. Enerzijds is het voor gezinnen met kinderen een goed idee om een nieuw huis te kopen in de zomer. Voor de aanvang van het nieuwe schooljaar in september zijn ze goed en wel gesetteld in hun nieuwe stek en gewend aan hun nieuwe omgeving. Anderzijds kan je je ook concentreren op koppels zonder kinderen. Ze zijn niet gebonden aan de schoolvakanties en daarom is de zomer voor hen een ideaal moment om een huis te kopen. Ze genieten buiten het seizoen van een vakantie en kunnen zich in de zomer dus volledig toeleggen op de zoektocht naar een nieuwe woning.

 

House for sale? Social media for the win!

Vroeger was de zomer een periode waarin minder huizen verkocht werden, aangezien de mensen op vakantie minder de krant lazen. Daar is sterk verandering in gekomen met de komst van sociale media. Mensen halen hun woningadvertenties niet meer alleen uit de krant, maar gaan via allerlei sociale kanalen op zoek. Tegenwoordig scrollen mensen altijd en overal op Facebook en Instagram, waardoor ze sneller op hun toekomstig droomhuis stuiten, dus ook in de zomer en op vakantie.

 

Huis vaker in the picture

In de zomer en tijdens de vakantie heeft iedereen meer tijd om leuke dingen te doen en om buiten te komen. Mensen vertoeven vaker buitenshuis en maken op een zwoele avond een ontspannende fietstocht of wandeling. Zo wordt je huis met het bord ‘te koop’ veel vaker gespot dan in de herfst of de winter. Bovendien hebben mensen die op huizenjacht zijn meer tijd om op internet te surfen. De zoekterm ‘huis kopen’ kent in Google dan ook een groter aantal hits in de maand augustus dan in andere maanden.

 

Ben je ervan overtuigd dat het nu het perfecte moment is om je huis te koop aan te bieden? Maak een afspraak op het nr. 02 688 14 19 of kom langs in ons kantoor. We bekijken graag samen met jou hoe we de verkoop van je huis aanpakken. Wil je niet verkopen, maar kopen of huren? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje bij onze panden in de kijker om alvast wat inspiratie op te doen.

Share This